Hva mener jeg med fredelig familieliv?

Fredelig familieliv? Hva legger jeg i det?

Hverdagen til småbarnsfamilier i dag er hektisk. Store deler av dagen er vi borte fra hverandre. Ungene er i barnehagen og vi er på jobb. Tiden flyr og vi ser ungene våre kanskje to timer om ettermiddagen og i helgene skal vi ut på besøk, på tur og alt mulig annet. Listen over alt som kreves av oss er ende lang og mange, meg inkludert, opplever at vi ikke strekker til.

Når hverdagen blir så hektisk som den er, blir kvaliteten på den tiden som vi har sammen, i familien, så veldig viktig. Og jeg syns det er synd når foreldre kommer til meg og sier at «Det er så godt når vi endelig får lagt ungene om kvelden» eller «Det var så godt at barnehagen endelig åpnet igjen etter ferien. Vi holder på å bli sprø av hverandre». Jeg tror på at det finnes en annen virkelighet. Og jeg mener at det er så viktig at vi lærer oss til å like å være foreldre og å like å være sammen med ungene våre.

Et fredelig familieliv handler om å ta ting litt ned igjen. Om å ha fokus på de tingene som betyr mest for oss. Om å rydde unna støy og forstyrrelser og gi seg selv tid til å sette pris på å være sammen. Når hverdagen har gått på autopilot i så lang tid, er det vanskelig å snu tankesettet og å tro på at det finnes andre måter å gjøre det på. Men hvis du føler at du bruker mye tid på mas, kjefting og å rydde opp etter barna dine. Hvis hverdagen er preget av konflikter og stress og du føler at du ikke strekker til, så håper jeg du vil følge meg videre og se om du kan få nytte av noen av den hjelpen jeg ønsker å tilby.

Det finnes en hverdag som er preget av mindre stress og konflikter. Det finnes måter å snakke med barna dine på som er preget av respekt og gjensidighet. Det finnes måter å sette grenser for barna dine på som ikke krenker eller skader og det finnes måter å være en familie på som ikke sliter dere ut. Det er dette jeg er her for å fortelle dere om.

Publisert av Ingeborg

Spesialpedagog, barnehagelærer og mor til to små jenter. Jeg skriver om alt som opptar meg når det kommer til barn, oppdragelse, minimalisme og hvordan man kan gå fram for å leve et litt fredeligere familieliv i den hektiske virkeligheten som de fleste av oss står midt oppe i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: