Den beste måten å gjenopprette kontakten med barnet ditt!

I jula skal man liksom kose seg og være sammen. Men noen ganger kan det føles som at all kosen forsvinner i konflikter og mas og man føler at man ikke når inn til ungene. Som om de ikke hører på en. Og alle aktiviteter og alle samtaler man tenkte man skulle ha blir avblåst av barna som heller vil se på «Peppa Gris» og «Brannmann Sam». Det kan føles som om man er på forskjellige planeter og man vet ikke hvordan man skal gå frem for å finne tilbake til den gode kontakten som er så viktig både for foreldre og barn. Ofte kan det ende med kjefting og gråt. Unger som sier «dumme mamma og dumme pappa» og foreldre som føler seg mislykket og lei.

Og, ja. Jeg står i det hele tiden. Dum er jeg nok hver eneste dag og vi har til stadighet diskusjoner og konflikter om kjoler med korte ermer om vinteren, skjermtid, bordskikk og søskenrelasjoner. Man kan fort bli fanget i det negative og føle at alt bare koker sammen omkring det.

Derfor er det så viktig å fokusere bort ifra det og prøve å gjenopprette den livsviktige positive kontakten mellom barn og foreldre. Og det som er så fint, er at den beste måten å gjenopprette kontakt med barnet ditt på er den nonverbale, fysiske kontakten! Og dette gjelder helt uavhengig av alder både på barn og foreldre: Når du har en relasjon som trenger å repareres, så gå ned igjen til det som kalles for «baby play» – slik du leker med en liten baby og oppnår kontakt, glede og samspill med den, slik oppnår du også kontakt, glede og samspill i alle andre nære relasjoner.

Så derfor – bruk romjulen på å kile, tumle, løpe rundt i huset og fange hverandre, base i snøen, løfte opp i været, snurre rundt i lufta og le så det kjennes både i mage og kinn. Og jeg er ganske sikker på at etterpå blir det litt enklere å være sammen og finne den gode familiefreden som vi alle trenger. Riktig god jul og godt nytt år til dere alle!

Publisert av Ingeborg

Spesialpedagog, barnehagelærer og mor til to små jenter. Jeg skriver om alt som opptar meg når det kommer til barn, oppdragelse, minimalisme og hvordan man kan gå fram for å leve et litt fredeligere familieliv i den hektiske virkeligheten som de fleste av oss står midt oppe i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: