Slik får du en stressende morgen

Her får du oppskriften på hvordan få en stressende morgen. Den er personlig gjennomprøvd utallige ganger (senest i dag) og den funker som bare det!  

 1. Du har lagt ungene og er sliten etter en lang dag. Sleng deg på sofaen og la i morgen være i morgen.
 2. Sitt oppe bare 30 min ekstra og se ferdig det interessante programmet du har begynt på.
 3. Når alarmen ringer og det er på tide å stå opp – trykk på slumre og sov en ekstra halvtime. Si til deg selv at det går nok helt sikkert bra.
 4. Stå opp likt med ungene og ordne deg samtidig som du prøver å motivere ungene til å kle på seg selv, prøve å få dem til å gå av katten som de ligger på, ta på seg trusa den riktige vegen og velge noe annet enn shorts i dag som det er 7 grader og regn.
 5. Se at katten trenger mat og tøm kjapt og effektivt litt mat i skåla hans. Vent på at barna kommer gråtende for at de ikke fikk være med. Sett boksen tålmodig ned på gulvet og la barna fylle mat til katten. Hver sin tur. Vent på at all maten som har falt utenfor, møysommelig blir lagt på plass i skåla.
 6. Dekk på bordet i hui og hast. Løp fram og tilbake og hent pålegg, matbokser, kniver og glass mens barna setter i gang med en fin og morsom lek som de ikke har tenkt å slutte med når du er ferdig med å dekke på bordet.
 7. Smør på mat til barna og deg. Løp og hent frokostblanding til barnet som ikke vil ha skive i dag. Løp bort og ordne deg en kopp te mens barna gjemmer seg under bordet.
 8. Sett deg rolig ned og nyt en deilig frokost mens barna spør om de kan gå ifra et par-tre ganger. Løft på plass barn som på mystisk vis glir av stolen.
 9. Start med nista og la barna gå ifra bordet og fortsette på sin fine og morsomme lek.
 10. Kom på at du har lovet barna kakao på tur i dag og sett i gang med å koke kakao mens du skjærer frukt. Nyt å høre på barna som leker seg fint.
 11. Sett i gang med pakking av det utstyret som mangler. Registrer at det regner og vurder om det kanskje er litt dumt med hettegenser og om det kanskje er bedre å ha ull innerst i dag med tanke på at de skal være ute hele dagen. Løp på boden og hent ullklær. Legg fram ullklær og uteklær. Be barna komme og bytte alt det de har på seg og ta på ullklær.
 12. Kom på at dere har glemt tran. Løp i kjøleskapet og hent tran. Be om at barna kommer og tar tran. La tranen bli stående på kjøkkenbenken.
 13. Kom på at dere må pusse tenner. Be barna om å komme og pusse tenner. Registrer at de ikke kommer. Puss dine egne tenner mens du hjelper dem med å kle på seg ullklærne.
 14. Puss tenne til barna.
 15. Få barna med deg ut i gangen igjen. Få på dem uteklær. Ta av igjen ullsokkene som er au au.
 16. Få alle sammen ut døra. Husk matbokser!
 17. Send melding til barnehagen og si at dere er på veg.
 18. Lever i barnehagen og få gode klemmer og nusser.
 19. Kom på at du har glemt drikkeflasken. Kjør hjem og hent drikkeflaske.
 20. Pust lettet ut. Du har klart det! Nå er det bare å glede seg til å komme hjem til et skikkelig gjennomrota hus! Vel blåst og lykke til!

For litt mindre stressende dager anbefaler jeg litt større grad av rutiner og planlegging… Det skal jeg prøve i morgen…

Publisert av Ingeborg

Spesialpedagog, barnehagelærer og mor til to små jenter. Jeg skriver om alt som opptar meg når det kommer til barn, oppdragelse, minimalisme og hvordan man kan gå fram for å leve et litt fredeligere familieliv i den hektiske virkeligheten som de fleste av oss står midt oppe i.

En tanke om “Slik får du en stressende morgen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: